15 Ιουλίου 2010

Οι άνδρες προτιμούν γυναίκες με μικρό πέλμα....
Ποιο από τα δύο πρόσωπα που εικονίζονται δεξιά βρίσκετε πιο ελκυστικό; Αν επιλέξατε το πρόσωπο στα αριστερά, τότε η άποψή σας συμπίπτει με εκείνη των περισσότερων ανδρών.
Η αριστερή εικόνα αποτελεί ουσιαστικώς μια σύνθεση εικόνων του προσώπου οκτώ γυναικών με... μικρό μέγεθος πέλματος. Αντιθέτως η δεξιά εικόνα αποτελεί σύνθεση εικόνων του προσώπου οκτώ γυναικών με μεγάλο... νούμερο παπουτσιού.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Αλμπανι στη Νέα Υόρκη ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες με μικρότερο μέγεθος πέλματος έχουν πιο όμορφο πρόσωπο: έτσι τουλάχιστον έκριναν 77 ετεροφυλόφιλοι άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη των ειδικών. Πιο ελκυστικές ήταν επίσης, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, οι γυναίκες με μεγαλύτερα μηριαία οστά και στενούς γοφούς καθώς και όσες ήταν ψηλές.
Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, οι ερευνητές μέτρησαν το μήκος των χεριών, των ποδιών, των μηρών και την περιφέρεια των γοφών 60 φοιτητριών. Στη συνέχεια δημιούργησαν συνθέσεις του προσώπου των γυναικών: στη μια ομάδα εικόνων περιλαμβάνονταν τα χαρακτηριστικά γυναικών με τις μεγαλύτερες μετρήσεις, ενώ στη δεύτερη τα χαρακτηριστικά γυναικών με τις μικρότερες μετρήσεις.

Τις εικόνες κλήθηκαν να κρίνουν 77 νεαροί άνδρες. Οπως έδειξαν τα αποτελέσματα, οι άνδρες είχαν 3,5 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να κρίνουν ως πιο ελκυστικές τις γυναίκες με μικρό πέλμα και σχεδόν 10πλάσιες πιθανότητες να τις κρίνουν ως πιο θηλυκές. Παράλληλα είχαν 11πλάσιες πιθανότητες να επιλέξουν ως πιο ελκυστικά τα πρόσωπα γυναικών με στενούς γοφούς και οκταπλάσιες πιθανότητες γυναίκες με μακριούς μηρούς.Δεν ξέρουν τι θέλουν οι γυναίκες


Οι ερευνητές διεξήγαν αντίστοιχη μελέτη σε 82 γυναίκες από τις οποίες ζήτησαν να κρίνουν τις συνθέσεις εικόνων του προσώπου 67 ανδρών. Τα αποτελέσματα σε αυτήν την περίπτωση ήταν πιο ασαφή: οι γυναίκες έκριναν ως πιο ελκυστικά τα πρόσωπα ανδρών που είχαν μακρύ κορμό αλλά και μικρό καρπό.

Οπως εξήγησε ο δρ Ατκινσον, οι γυναίκες δεν εμφανίζουν σταθερή προτίμηση προς έναν τύπο ανδρών και αυτό διότι, εξελικτικώς, οι πολύ ελκυστικοί άνδρες αποτελούν «δίκοπο μαχαίρι»: παρέχουν καλά γονίδια στη σύντροφο για την απόκτηση απογόνων, ωστόσο τελικά μπορεί να εγκαταλείψουν τη γυναίκα προς... άγραν άλλης «λείας» αφήνοντάς τη μόνη να μεγαλώσει τα τέκνα!

Πηγή: www.tovima.gr

2 σχόλια:

galazia είπε...

καλο κι αυτο...
πιο ειναι το μαιλ εδω αμαζονιε;
πρεπει να σου γραψω καποια πραγματα επειγοντως.

Αμαζόνιος είπε...

μπορείς να μου γράψεις στο μαϊλ:
dilianakostova@gmail.com