01 Δεκεμβρίου 2010

Μίλα και άκου για να γίνεις καλά!


Mπορείς να ψιθυρίζεις «εεεεε» και να ανακουφίζεις το συκώτι σου; Mπορείς να φωνάζεις «ουουουου» και σε συνδυασμό με κινήσεις των χεριών, να διώχνεις το άγχος και να χαλαρώνεις το αυχενικό σου;Κι όμως μπορείς...


Πως οι ήχοι του δάσους, της φύσης και ο ήχος της αλφαβήτου μπαίνουν στην υπηρεσία του ανθρώπου και ανακουφίζουν, γιατρεύουν, θεραπεύουν; Αυτά και άλλα πολλά, εξήγησε αποκλειστικά στο newsbomb.gr o Μaster Song Park, ιδρυτής της μεθόδου KIADO. Ο Song Park βρέθηκε για λίγες μέρες στη χώρα μας, προκειμένου να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό την μέθοδο αυτή, μια τέχνη όχι πολεμική (αν και μοιάζει πολύ), αλλά θεραπευτική.

«Όταν παράγουμε ήχους της αλφαβήτου χρησιμοποιούμε την αναπνοή μας που σημαίνει ότι κάθε ήχος του αλφαβήτου που λέμε, σχετίζεται με την ζωτική μας ενέργεια. Κάθε σύμφωνο και φωνήεν έχει σχέση με τα στοιχεία και την ενέργεια και μέσω αυτής της αλληλεξάρτησης μπορούμε να επηρεάσουμε κάθε ζωτικό όργανο του συστήματός μας και οποιαδήποτε νοητική διεργασία καθώς και να εκδηλώσουμε συναισθήματα» εξηγεί ο Μάστερ Song Park.

Σε ερώτηση του newsbomb.gr για το αν οι ήχοι αυτοί είναι μυστικοί ή αν μπορεί η κάθε συλλαβή, η κάθε λέξη, ο κάθε ήχος της καθημερινότητας να είναι θεραπεία όχι μόνο για το σώμα μας αλλά και για την ψυχή μας με κάποιον τρόπο ο Song Park, απάντησε: «όταν χρησιμοποιούμε συγκεκριμένους ήχους πρέπει να στοχεύουμε το λειτουργικό σύστημα του ζωτικού οργάνου που μας ενδιαφέρει όπως το τόξο του τον στόχο. Απλώς πρέπει να γίνεις συνειδητός με τον κάθε ήχο, με το τι σημαίνει, με τι συνδέεται και μετά να χρησιμοποιήσεις τις κινήσεις για να τον ενδυναμώσεις.»
Πώς μπορεί να συνδυαστεί η σιωπή που διδάσκουν σχεδόν όλες οι θρησκείες του κόσμου προκειμένου να προσευχηθείς για την ίαση του (στην συγκεκριμένη περίπτωση) με τον ήχο;Πώς συνεργάζονται ήχος και σιωπή;


«Οι σοφοί λένε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σκοτάδι, ότι υπάρχει πάντα φως. Μερικές φορές το φως είναι τόσο λεπτοφυές, που δεν μπορούμε να το δούμε. Βλέπουμε μόνο χονδροειδή επίπεδα του φωτός. Με τον ίδιο τρόπο, σε ότι αφορά τον ήχο, υπάρχει πάντα ήχος. Μπορεί απλά να υπάρχει ένα μυστικό επίπεδο, πνευματικό επίπεδο του ήχου που διαρκώς απορρέει, που διαρκώς «χτυπάει».

Λόγω αυτού του ήχου, συνήθως μας φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε σιωπή αλλά στην πραγματικότητα, αφού παράγουμε εξωτερικούς ήχους που μπορούμε να ακούσουμε, τότε είναι δυνατόν να αφήσουμε την αντίληψή μας να περάσει σε πιο λεπτοφυείς καταστάσεις και τότε ίσως ακούσουμε τον ήχο του πνευματικού επιπέδου. Και εκεί συμβαίνει όλη η θεραπεία».

Για την μέθοδο θεραπείας με το αλφάβητο, το KIADO, o Song Park λέει χαρακτηριστικά στο newsbomb.gr:

«Μερικοί ήχοι στο αλφάβητο ας πούμε όπως τα φωνήεντα, συνδέονται απευθείας με τις πνευματικές μας δυνάμεις. Μερικοί άλλοι ήχοι μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση της ψυχής μας. Υπάρχουν ήχοι που μπορούν να απελευθερώσουν συναισθήματα και ήχοι που μπορούν με μεγάλη ακρίβεια να ρυθμίσουν τις φυσικές λειτουργίες του σώματός μας.

Για παράδειγμα εάν κάποιος έχει κακή σχέση με την μητέρα αυτό είναι το αίτιο που επηρεάζει την ενέργεια της φωτιάς και αυτό μεταφράζεται στο να γίνει ο άνθρωπος αγχώδης. Και ως αποτέλεσμα να αναπτύξει ασθένειες ή προβλήματα στο λεπτό έντερο.

Βλέπετε πώς συνδέονται όλα. Στο επίπεδο του αιτίου όπως προανέφερα, πάντα μπορούμε να εξετάσουμε εσωτερικά πώς σχετιζόμαστε με τους γονείς μας. Νοιώθουμε αγάπη και στοργή; Ή νοιώθουμε αδιαφορία ή ψυχρότητα ή ακόμα και μίσος; Η σχέση με τη μητέρα όπως ανέφερα σχετίζεται με την καρδιά, με τον πατέρα μπορεί να επηρεάσει την σπλήνα, με τον Δάσκαλο μπορεί να επηρεάσει το συκώτι, η σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό, με το εσωτερικό μας παιδί όπως λέμε σχετίζεται με τα νεφρά και η σχέση με τον ερωτικό σύντροφο είναι η βασική αιτία για όλα τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τους πνεύμονες.

Και μετά στο επίπεδο της ενέργειας υπάρχουν 5 βασικά συναισθήματα που μπορεί να διαιρεθούν σε πολλά ακόμα. Σε αυτή την περίπτωση ο φόβος επηρεάζει τα νεφρά, ο θυμός καταστρέφει το συκώτι, η ανησυχία σχετίζεται με την καρδιά , η έγνοια σχετίζεται με την σπλήνα και η λύπη με τους πνεύμονες».

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: