26 Μαρτίου 2010

Νίκος Αποστολίδης........ένα παράδειγμα για όλους μας.......

- O έρωτας για κάποιον που δε βλέπει είναι διαφορετικός, γιατί δε βασίζεται μόνο σε οπτικά ερεθίσματα. Δεν ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Ο έρωτας είναι αφή. Όταν σβήσουν τα φώτα, είναι μυρωδιά, είναι αφή, είναι γεύση.... Κατά τ' άλλα είναι ακριβώς το ίδιο συναίσθημα.

- Έχω καταφέρει να μη σκέφτομαι αρνητικά του τύπου :
"Γιατί Θεέ μου να συμβεί αυτό σε μένα;", "Γιατί Θεέ μου να μη βλέπω;". Όλες αυτές τις σκέψεις έχω καταφέρει να μην τις έχω στο μυαλό μου, γιατί έχω αποδεχτεί την κατάσταση ως έχει και ξέρω ότι έχω ένα δικό μου τρόπο που βλέπω τον κόσμο. Βλέπω τις ψυχές των ανθρώπων....

Είναι οι πίνακες της Τίνας Μάσχα η εξέλιξη της Βυζαντινής Τέχνης;
η Βυζαντινή Τέχνη-Αγιογραφία είναι απο τις πιο σταθερές και μη εξελισσόμενες τέχνες στον κόσμο....αλλά η οπτική της Αγιογραφίας της Τίνας Μάσχα ίσως έβαλε ένα σημαντικό λιθαράκι για πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια στην εξέλιξη της απο Βυζαντινή σε μεταβυζαντινή ή γιατί όχι και σε νεοβυζαντινή....

Ο Άνθρωπος που φύτεψε 1,000,000 δένδρα!!!

Ο άνθρωπος που φύτεψε 1 εκατομμύριο δέντρα

Ακούμε συχνά για τη δύναμη που έχει ο άνθρωπος όταν έχει θέληση, αλλά μερικές φορές δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Εθιοπας Gashaw Tahir που αποφάσισε μια μέρα να βοηθήσει την χώρα του η οποία είχε μεγάλη ανάγκη αναδάσωσης.

Η αποψίλωση των τελευταίων χρόνων ήταν ...

μαζική, με το θέαμα να είναι αποκαρδιωτικό. Έτσι, αποφάσισε να «κάνει την Αφρική πράσινη», προσπαθώντας όσο μπορεί να παρακινήσει κι άλλους.
Ξεκίνησε από την πόλη του με κάποιους ακόμα κατοίκους και βρέθηκε να έχει φυτέψει πλέον ένα εκατομμύριο δέντρα! Έχοντας προσλάβει 450 νέους ανθρώπους κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να κάνει την Εθιοπία πράσινη.
Τελικά όλοι μπορούμε να προσφέρουμε στον πλανήτη αν το αποφασίσουμε.
kala-nea.gr

25 Μαρτίου 2010

τί μεγαλώνει τρείς φορές στη θέα μιας γυναίκας;.......

Αν και είμαστε σίγουροι οτι όλοι νομίζετε πως ξέρετε την απάντηση, ας δούμε τι λέει η επιστήμη για το θέμα: το μέρος του ανδρικού σώματος που μπορεί να να γίνει μέχρι και τρεις φορές μεγαλύτερο όταν ο άνδρας βρεθεί με μια γυναίκα που τον ενδιαφέρει, είναι...οι κόρες των ματιών του!!


Το πείραμα

Την ανακάλυψη έκανε πρώτος ο Eckhard Hess, καθηγητής βιοψυχολογίας στο University of Chicago, όταν το 1975 πραγματοποίησε μια σειρά πειραματικών ερευνών με αντικείμενο τις κόρες των ματιών. Στα πειράματα συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες οι οποίοι έπρεπε να κοιτάξουν πέντε φωτογραφίες που απεικόνιζαν:
έναν γυμνό άνδρα, μια γυμνή γυναίκα, ένα τοπίο, ένα μωράκι και μια μητέρα με ένα μωρό στην αγκαλιά.

Τα συμπεράσματα.

Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο Hess είναι εντυπωσιακά!

Οι κόρες των ματιών στις γυναίκες έφτασαν στην μέγιστη διαστολή όταν αντίκρυσαν την φωτογραφία της μητέρας με το μωρό στην αγκαλιά και κατά δεύτερο λόγο στην θέα του γυμνού άνδρα.
Οι κόρες των ματιών των ομοφυλόφιλων ανδρών διαστάλθηκαν όταν είδαν τον γυμνό άνδρα και κατα δεύτερο λόγο την φωτογραφία του μωρού!

Και φτάνουμε στην διαστολή των ματιών των ετεροφυλόφιλων ανδρών.
Τα πειράματα έδειξαν οτι οι κόρες τους συστέλονταν όταν αντίκρυζαν τον γυμνό άνδρα

ενώ διαστέλονταν κάθε φορά που έβλεπαν την ερωτική φωτογραφία της γυναίκας.

Το μέγεθος της διαστολής ήταν ανάλογο με το πόσο επιθυμητη ήταν για τον καθένα η συγκεκριμένη γυναίκα με αποτέλεσμα οι ανδρικές κόρες να γίνονται μέχρι και τριπλάσιες σε μέγεθος στην θέα μιας ιδιαιτέρως ελκυστική και σέξυ γυναικείας φωτογραφίας!!

Ένα επιπλέον συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Hess είναι πως οι κόρες των ματιών στους ανθρώπους μεγαλώνουν σημαντικά σε δύο ακόμη περιπτώσεις:

1. όταν βρίσκουν την λύση σε κάτι που τους απασχολεί έντονα

2. όταν κάνουν μια πολύ πολύ σκανταλιάρικη σκέψη!!

Την επόμενη φορά πάντως που θα θελήσετε να διαπιστώσετε πόσο πολύ αρέσετε σε κάποιον δεν έχετε παρά να κοιτάξετε βαθιά μέσα στα μάτια του: εάν οι κόρες των ματιών του έχουν μεγαλώσει επικίνδυνα τότε... πρόσω ολοταχώς!!

19 Μαρτίου 2010

Το μεγαλύτερο υποβρύχιο μουσείο στον κόσμο δημιουργείται στο Κανκούν....Στο άκουσμα της περιοχής Κανκούν στο Μεξικό οι περισσότεροι από εμάς φέρνουμε στο μυαλό μας ξέγνοιαστες στιγμές αττελείωτης ηλιοθεραπείας στις άσπρες παραλίες, θαλάσσια σπόρ και ατέλειωτα πάρτυ. Σίγουρα, όμως όχι περιβαλλοντική προστασία και ανάπτυξη.


Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά μιας και οι Αρχές στο Κανκούν αποφάσισαν να συνδιάσουν την τουριστική ανάπτυξη, την περιβαλλοντική προστασία και την ανάδειξη της υποβρύχιας ομορφιάς της περιοχής μέσω της δημιουργίας του μεγαλύτερου υποβρύχιου μουσείου στον κόσμο.

Ανοίγει τις πύλες του λίγο πριν από το 2011

Οι επισκέπτες στο εθνικό πάρκο στο Κανκούν, θα έχουν σύντομα την δυνατότητα να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με γλυπτά ανθρώπινης μορφής στο μεγαλύτερο υποβρύχιο μουσείο στον κόσμο. Τα έργα ολοκλήρωσης του μουσείου βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ανοίξει τις "πύλες" του στο κοινό λίγο πριν το 2011.

Ήδη τέσσερα γλυπτά από τα 400 έχουν τοποθετηθεί στο γιγάντιο υποβρύχιο μουσείο. Τα γλυπτά αποτελούνται από ουδέτερο pH σκυρόδεμα, το οποίο, αναμένεται να προσελκύσει τα φύκια και τη θαλάσσια ζωή και να δώσει με αυτό τον τρόπο στο τοπικό οικοσύστημα μια ώθηση.

Ο στόχος του μουσείου
Σύμφωνα με το διευθυντή του πάρκου Jaime Gonzalez, ένας από τους στόχους είναι να μειωθεί η πίεση στους φυσικούς οικότοπους, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημία από τυφώνες και την ανθρώπινη δραστηριότητα και μέσω του υποβρυχίου μουσείου να έρθουν τουρίστες σε άλλες περιοχές του πάρκου. Το νέο υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής θα μπορούσε να προσελκύσει γύρω στους 750.000 επισκέπτες ετησίως, επιτρέποντας στους ήδη υπάρχων κοραλλιογενείς υφάλους να αναγεννηθούν. Μέχρι στιγμής οι τουρίστες κατέστρεφαν τους κοραλλιογενείς υφάλους με αποτέλεσμα η περιοχή να μην προστατεύεται σε περιπτώσεις τυφώνων.

http://www.americalatina.com.gr/articulos.php?lang=gr&box=2&pos=4&id=216